Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Over Welzijn Hoeksche Waard

met elkaar, voor elkaar

Welzijn Hoeksche Waard werkt aan sociaal vitale kernen waarin iedereen mee kan doen. Welzijn Hoeksche Waard inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degenen die dat willen en nodig hebben. We weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard!

Met elkaar, voor elkaar

We gaan uit van de kracht en mogelijkheden van mensen. Ons startpunt is altijd wat iemand wél kan en niet wat niet (meer) gaat. Kan iemand het niet (meer) alleen dan is er samen met anderen vaak heel veel mogelijk. We zijn er voor ieder die dat wil en onze speciale aandacht gaat uit naar mensen waarvoor het niet (meer) vanzelfsprekend is om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Wij kunnen dat werk niet doen zonder de ruim 600 vrijwilligers die zich met ons inzetten voor deze doelgroepen. Mensen die midden in het leven staan, initiatieven starten en activiteiten organiseren.  Voor hen hebben wij een vrijwilligersbeleid waarin is vastgelegd hoe wij met onze vrijwilligers willen samenwerken en wat wij voor hen doen om hun belangrijke werk mogelijk te maken. Dit vrijwilligersbeleid is via onderstaande knop in zijn geheel na te lezen.

In ons Sociaal Jaarverslag leest u de verhalen achter de feiten

Wees welkom in de Hoeksche Huiskamer

Hoeksche Huiskamers

In samenwerking met Woonzorgcentrum Heemzicht opent Welzijn Hoeksche Waard in Piershil de eerste Hoeksche Huiskamer voor ouderen. De eerste, want er volgen dit jaar in ieder geval nog twee in de gemeente Binnenmaas. De Huiskamers zijn bedoeld om ouderen die nog geen indicatie hebben voor dagopvang, maar wel behoefte hebben aan structurele activiteiten en extra ondersteuning en die stap zelf niet meer zetten, een plek te bieden waar ze vrijblijvend naartoe kunnen. Kim Wirtz, sinds maart werkzaam als teamleider Sociaal Werk bij Welzijn HW, nam het idee mee uit Zeeland.

Maak kennis met ons team

Welzijn Hoeksche Waard

Voor bemiddeling van vrijwilligerswerk, graag van tevoren even een afspraak maken.

Hoofdkantoor
Lamborghinilaan 4
3261 ND Oud-Beijerland

Telefoon 088 - 730 89 00
E-mail info@welzijnhoekschewaard.nl